Мета: познайомитися з історією хліба, його національними особливостями і традиціями; розширити і уточнити знання про виробництво хліба і різноманіття булочних виробів; виховувати в дітях дбайливе відношення до хліба, українським традиціям і звичаям.
Мета: ознайомити учнів із дитячими роками Івана Франка, із творчістю Івана Франка; його творами про дітей і для дітей; виховувати чуйність, доброзичливість, гостинність.
Мета: Розширити знання учнів про калину (як рослину), рослину - символ; про її лікувальні властивості, її місце в творчості українських поетів та в усній народній творчості; формувати інтерес до читання книжок, журналів та вміння користуватися різноманітними джерелами інформації; виховувати бажання постійно розширювати свій обсяг знань, почуття любові та дбайливого ставлення до природи, збагачувати активний словник дітей.